الطريق الى الجنه للآخوات فقط


 
الرئيسيةالبوابةبحـثس .و .جالتسجيلدخولالتحقى بالدردشه
  الى كل العضوات المسجلات حديثا بالمنتدى ولم يتم تنشيط عضويتهن نرجوا زيارة ايميلك الخاص وتفعيل عضويتك واذا لم تستطيعى التفعيل فى خلال 24 ساعه سوف يتم تفعيل عضويتك من قبل الإدارة وشكراً  اجعلي مشاركتك في المنتدى بالموضوعات والردود صدقة جارية للوالدين ..

شاطر | 
 

 محشي الكرنب بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
رويدا

¤° Admin °¤
avatar

عدد المساهمات : 641



مُساهمةموضوع: محشي الكرنب بالصور   الأربعاء 20 يناير 2010, 2:48 pm

كرنبه كبيرة الحجم

4 كوب ارز - حزمتين صغيرين بقدونس - حزمتين كبار كسبره (الكسبره الخضرا هي اللي بتعطي الطعم لمحشي الكرنب فكل ما زادت كل ما كان اطعم) - حزمه كبيره شبت - بصله كبيره - معلقه صغيره كمون - نص معلقه بهار مشكل - 2 معلقه كبيره سمنه بلدي او زبده بلدي - معلقتين كبار زيت ذره - عصير 5 طماطم كبيره - معلقتين معجون طماطم او صلصه

تجهيز الكرنبه وسلق الورق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بيتسلق ورق الكرنب في ميه فيها معلقة سكر لكى تذهب رائحة السلق الكريهه<< اضافتهم مهمه لمية السلق
بيتسلق ورقه ورقه بعد ما تفصليه بالراحه علشان مش يتقطع ولو الكرنبه صغيره في الحجم ممكن تضعيها دقايق في الميه المغليه وطلعيها وهيكون سهل فصل الورق بدون ما يتقطع

ومجرد ما تطرى الورقه طلعيها من الميه على طول علشان مش تتهري وصفيها على المصفاه

=============
تجهيز الحشوه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تفرم البصله ويحمر جزء منها في خليط من السمنه او الزبده البلدي مع زيت ذره لحد ما تصفر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين يضاف عصير الطماطم ومعلقتين صلصه كبار وسيبيها تتسبك وتنشف من الميه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يضاف على الارز الكمون والبهارات .. وباقي البصله النيه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

اول ما الصلصه تتسبك يضاف لها الارز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم يضاف على الارز بالصلصه.. الكسبره والبقدونس والشبت المقطعين ويضبط الملح

وبكده الخلطه تكون جهزت الحمدلله

=============
تقطيع الورق

يقطع بالسكينه العرق السميك اللي في الورقه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين تلف الورقه اسطوانه حول بعضها وتقطع لنصفين بالعرض او لثلاثة اجزاء حسب حجم الورقه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

فلما هتتفك الورقه هيطلع معاكي شرايط من ورقة الكرنب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يقطع الشريط لقطع بعرض مناسب بحيث هينتج عندك قطع صغيره مستطيله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يوضع على كل قطعه معلقه صغيره من الحشو .. وتلف الورقه عليه (لاحظي العروق اللي في الورقه اتجاهها عكس اتجاه اللف .. علشان تتلف معاكي بسهوله وتمسك على الحشو)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ويرصوا في الحله متلاصقين جنب بعض
ومش هيفك ابدا باذن الله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يسقى المحشي بمرقة فراخ .. و البط افضل (4 كوبايات او 3 ونص)

يترك على النار لحد ما تغلي المرقه وبعدين يهدي النار وتتغطي الحله وتتساب لحد ما يستوي

في الاخر خالص بعد ما يستوي المحشي:
يتعمل تقليه عباره عن

يحمر ثوم مفروم في قطعة زبده بلدي ويضاف له كسبره ناشفه ولما يصفر الثوم .. يضاف على وش حلة المحشي ويطفي النار
ويتغرف سخن


واستمتعوا بأحلى محشي كرنب

وده شكله النهائي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بالهنا والشفا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

لا تسوني من صالح دعائكم


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الهلالية

¤° مديره عامه °¤
avatar

عدد المساهمات : 384



مُساهمةموضوع: رد: محشي الكرنب بالصور   الأربعاء 20 يناير 2010, 4:27 pm




رائع جداااا
بمووووت في محشي الكرنب اووووي
شكله يجوع أووووووي
تسلم ايدك حبيبتي
بارك الله فيك وجزاك خيرآ


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
محشي الكرنب بالصور
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الطريق الى الجنه للآخوات فقط :: منتديات المرأه والآسره والطفل :: المطبخ-
انتقل الى: